Insurans : Akibat Tersilap Tanya Part 2

 

ANDA BELUM BACA Part 1? Boleh baca Part 1 dahulu KLIK SINI

Untuk situasi 3 ini, saya sedarinya apabila saya terlibat dalam bidang insurans hayat ini dan saya taknak buang masa saya terus share sekarang yer.

Situasi 3 :

Ada Pertanyaan berkenaan Insurans hayat dan sedikit keraguan berkenaan nya.

Persoalan disini, siapa yang sepatutnya kita rujuk?? dalam fikirkan kita sudah tentunya Agen Insurans kan ? tapi kita TIDAK..

Boleh dikatakan ramai yang bertanya tidak pada tempatnya,

Situasi ini kebanyakan selepas/sebelum berjumpa dengan agen insurans dan balik ke rumah bertanya kepada isteri/kawan-kawan.

“Ok tak kita ambil insurans? abang dengar bagus untuk perlindungan kewangan untuk keluarga kita..” tanya si suami pada isteriĀ 

“Membazir jer ambil insurans ni, bukan guna pun” jawab si isteri yang (buat2 tau sal insurans) tapi sebenarnya tak tau langsung sal insurans.

” betul juga tu, bukan guna pun, dah la bulan2 kena bayar ” si suami men”iya”kan pendapat si isteri yang “Buat-buat tau sal insurans”

——————————————————-

Macam-macam lagi tanggapan NEGATIF berkenaan insurans diluar sana dan mungkin anda pun sama kan?

Saya tak salahkan anda, sebab saya pun dulu sama jer seperti anda. tapi sekarang tidak lagi šŸ™‚

kadang-kadang saya nak tergelak pun ada bila si suami men”iya”kan pendapat si isteri yang Zero Knowledge berkenaan insurans.

tapi nanti dulu. JOMĀ Ā kita tukar situasi 1 (berkenaan masalah kereta yang di ceritakan di part 1)

Selepas berjumpa mekanik dan mekanik memberi tahu masalah dan akibat jika tidak segera baiki keretaĀ untuk elak kemalangan.

“Ok tak kalau kita repair kereta kita nie, tengok cam dah teruk sangat ni, mekanik pun dah check kereta ni” sapa si suami seakan minta pendapat isteri

Jawapan 1 :”Membazir jer repair2 nie, biar jela dulu. biar betul2 terukĀ baru tukar” si isteri memberi idea (buat2 tau sal kereta).

Atau si isteri menjawab begini\

Jawapan 2 :”Saya tak tau la bab-bab kereta ini, terpulang pada abang la ” si isteri memberi pendapat (yang bestnya bab kereta memang mengaku tak tau)

“…….”Ā 

Adakah si suami akan dengar cakap isteri bulat2 Ā dan abaikan pendapat dari seorang mekanik berkenaan kereta mereka.?Ā 

sudah tentu TIDAK dan sama la dengan situasi 3 ini, isu berkenaan insurans yang ramai anggap negatif (kerana cetek ILMU berkenaan insurans) dan buat-buat tahu.

Note : Ini adalah contoh semata-mata yang mana tidak semua isteri memberi respon sedemikian tapi kebanyakannya ada.


Point disini, ,

Selalu saya tengok, bila part insurans ramai sangat TIDAKĀ untuk bertanya berkenaan insurans pada agen insurans tapi pergi bertanyakan pada tempat yang tak sepatutnya.

  • Pergi tanya kawan yang ZERO pengetahuan (NEGATIF) berkenaan perlindungan insurans
  • Pergi tanya saudara mara yang ZEROĀ pengetahuan(Ā NEGATIF) berkenaan perlindungan insurans

Bijak atau kurang bijak ??? anda sendiri boleh nilaikan..

Cuba la tanya pada :

  • Mereka yang PERNAH mengunakan perlindungan insurans (bukan yang ada insurans tapi belum guna, tanyalah yang ada insurans dan pernah buat Claim atau pernah masuk hospital)
  • atau tanya lah agen insurans sendiri, Kerana kami sememangnya tahuĀ berkenaan What,Why dan How berkenaan perlindungan insurans .

Berbalik pada pendapat si isteri buat-buat tau sal insurans

“Membazir jer ambil insurans ni, bukan guna pun”

Nah ini jawapan dari saya sendiri:

“Tiada istilah membazir sebab Allianz Life Protection (dalam akaun powerlink mempunyai Pelaburan,Simpanan,Perlindungan) Ā  dan berkenaan isuĀ tak pernah guna, ok saya nak tanya, seat belt kereta selalu pakai kan?, baik tak yah pakai, bukan pernah eksiden pun. tapi kenapa pakai?? biar la atau tunggu eksiden baru terkial-kial cari seat belt( masa tu seat belt berfungsi ke selepas eksiden??)

seatbelt-life

Begitulah insuran, ianya ibarat seat belt, anda pakai sentiasa..dan sekiranya anda mengalami masalah kewangan akibat masuk hospital atau hilang upaya kerja (terpaksa hilang kerja). Disini lah insurans dapat membantu masalah kewangan anda.

tapi AKIBAT tersilap tanya dan menerima pendapat dari orang yang bukan dalam bidangnya PADAH la jawabnya šŸ™‚

Apa yang akan terjadi?

Perancangan Kewangan keluarga runtuh dan sekiranya anda ada bisnes, kemungkinan besar bisnes ada juga akan bangkrap akibat tersilap tanya Ā dan merancang berkenaan perlindungan kewangan dan perubatan (insurans) anda.

Ok la saya pasti anda seorang yang bijak kerana baca post saya sehingga habis dan sekiranya ada pertanyaan berkenaan insurans boleh terus tanya terus saya disini atau WhatsApp saya di +6 019 365 8674. Saya akan cuba bantu anda secara percuma. InsyAllah šŸ™‚

Atau Saya Hubungi Tuan/Puan Dengan mengisi maklumat dibawah

Tunggu Respon daripada saya. InsyAllah saya cuba bantu anda.

Share artikelĀ ini sekiranya dapat membantu Pasangan anda/Rakan mahupun Saudara anda šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *