Kisah Engineer X dan PAJERO

Engineer X dan PajeroPETIKAN DARI FB SAYA- KLIK SINI

“Engineer X dan PAJERO” Part 1
.
Kisah BENAR ,
.
Saya sepatutnya tak ceritakan pada umum berkenaan ini, kerana mungkin mengaibkan pihak tertentu,
.
Selain engineer pun digalakan baca, mungkin berkait dengan anda juga.
.
tapi saya rasa terpaksa kongsikan agar semua jadikan peringatan bersama.
.
Bermula dari sabtu lepas,saya dalam perjalanan ke shah alam
untuk servis kereta di area berdekatan BUKIT RAJA.
.
Time tu Hujan lebat, (dlm jam 330 camtu)
saya 50/50 (antara nak servis esoknya atau hari ini)
.
*(ini kehendakNya yang mengagahkan saya pergi dan saya share cerita nie pada semua).
.
saya terus pergi gak ke workshop yang selalu saya servis, malas nak tangguh2 servis nie.
.
Parking jer kereta dan pomen tu buat servis,
sementara tunggu kereta servis,saya cari la tempat duduk.
.
Adala dalam 5-6 kerusi kosong,
saya terus la duduk sambil capai phone
kononnya nak berFB, Whatsapp sementara tunggu
kereta diservis.

Engineer X dan PAJERO 2
.
dan masa tu perasan sorang abg (t-shirt hitam dan berseluar jean) ni duk asyik main phone jer, boring agaknya tunggu kereta dia
servis.
.
Sedang saya duk berFB, tokei Workshop datang:
.
Tokei:”U punya wife mana?Rumah ka? tanya tokei

coz selalu saya g servis keta bawa wife sekali..
alang keluar ke Shah Alam, pas servis pi la ronda2..
.
Saya: “Aha, tokei..rumah la tengok anak” sambil masukan my phone balik dalam poket.

Tokei: “Ya la, sekarang hujan panas,..petang ja hujan,anak better jangan bawa kuar la..cuaca tak ok, anak mudah      demam sakit semua”..
.
Saya :”Memang pun, anak i pun baru baik demam..”
.
Masa tu tak perasan lak abg yg duk main phone tadi
nak join borak sekali.
.
Abg tu terus tambah,
.
“Yerla hujan sekarangnya, kat KL banjir kilat,
kereta pun tenggelam”
.

Saya:”Aha bang, dekat KL rasenya, duk viral gambar kereta tenggelam dek banjir”
.

DAN
.
+++++++++++++++++++++++
Disini lah bermulanya cerita ,..Sambung Part 2 -> KLIK SINI
+++++++++++++++++++++++
.
www.lifeprotectionmalaysia.com
.
‪#‎KisahEngineerXdanPajero‬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *